Росія перегруповує війська на лівому березі Дніпра, - ОК "Південь"

На лівому березі Дніпра окупанти здійснюють перегрупування для посилення своїх угруповань на інших напрямках. Про це інформує оперативне командування "Південь" у Facebook. Зазначається, що триває відведення ворожого війська на глибину уникнення вогневого впливу Сил оборони, передають Патріоти України.

"Противник здійснює обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра, а також перегрупування, у тому числі для посилення угруповань військ на інших напрямках. Продовжує логістичне забезпечення підрозділів на території Херсонської області, вишукуючи безпечні шляхи постачання техніки, озброєння та матеріальних засобів", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що у Каховському районі після ефективного вогневого ураження Силами оборони позицій окупантів посилено фільтраційні заходи щодо місцевого населення. У самій Каховці російські загарбники мінують об’єкти інфраструктури та знищують вежі стільникового зв’язку.

Протягом ночі із застосуванням ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню "Град" ворог обстрілював позиції ЗСУ та прилеглі територіальні громади, щойно звільнені від окупантів у Херсонському та Бериславському районах.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...