Росія перекидає під білорусько-український кордон десантно-штурмові підрозділи

Офіційно заявлоно про спільні маневри задля обміну бойовим досвідом між ветеранами "гібридних війн" з ЗС Білорусі та культурного обміну

Расплескалась синева...

Наступного тижня збройні сили Росії і Білорусі проведуть спільні військові навчання на полігоні «Брестський». Про це повідомили в Міністерстві оборони Білорусі, зазначають Патріоти України. 18-22 березня в Білорусі проходила спільна штабне тренування Об'єднаного командування регіонального угруповання білоруських і російських військ.
Нові навчання, в яких військові двох країн планують обмінятися бойовим досвідом і провести ряд культурних заходів, пройдуть з 16 по 18 квітня. Урочиста церемонія відкриття запланована на 15 квітня.
Повідомляється, що в Брест вже прибула парашутно-десантна рота 106-ї повітряно-десантної дивізії ВДВ ЗС РФ. Крім того, очікується прибуття також десантно-штурмового батальйону 38-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади та парашутно-десантного батальйону 103-ї окремої гвардійської повітряно-десантної бригади, посиленого парашутно-десантної ротою російських ВДВ.
Метою навчань є відпрацювання дій підрозділів, в тому числі спільних, по веденню контрдиверсійні дій і взяття під контроль умовного району відповідальності, пошуку і знищення умовних диверсійних розвідувальних груп противника і незаконних збройних формувань.
Нагадаємо, восени минулого року Росія провела на півдні наймасштабніші військові навчання за останні 30 років. Військові угруповання діяли на восьми полігонах, зокрема, і поблизу кордону з Україною.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...