Росія перекинула єдину групу "Термінаторів" до Сєвєродонецька, - розвідка Британії

Єдина у Росії діюча група машин підтримки танків БМП-Т "Термінатор", найімовірніше, перекинута на Сєвєродонецький напрямок. Про це йдеться в звіті британської розвідки, передають Патріоти України.

"Їхня присутність свідчить про те, що до цієї атаки причетна центральна група військ (ЦГВ), яка є єдиним з'єднанням, що виставила цю машину", - повідомляють військові. Ця група раніше зазнала великих втрат, не зумівши прорватися на схід від Києва на першому етапі вторгнення.

Росія розробила "Термінатор" після того, як усвідомила необхідність забезпечення спеціального захисту основних бойових танків, що використовувалися під час боїв в Афганістані і Чечні.

Район Сєвєродонецька залишається одним з найближчих тактичних пріоритетів Росії, вважають розвідники. Однак при наявності максимум 10 "Термінаторів " вони навряд чи матимуть істотний вплив на операцію із захоплення міста.

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...