Росія перекинула під кордон з Україною вогнеметну установку "Буратино" (фотофакт)

Російські війська перекинули до Воронежа важку вогнеметну систему ТОС-1 «Буратино». Про це в Twitter повідомив журналіст видання BILD Юліан Рьопке, який спеціалізується на аналізі конфліктів в світі, передають Патріоти України.

Він опублікував скріншоти із установкою «Буратино». За даними журналіста, відео було записано в Воронежі, який знаходиться в 334 км від Харкова. «Вороніж сьогодні. Путінський режим відправляє свою страшну конвенційну зброю в напрямку України», - йдеться в повідомленні.

Однак не повідомляється, це версія ТОС-1 «Буратино» або її модернізація ТОС-1А «Солнцепек». Поліпшена версія має нову систему управління вогню, інші, більш сучасні некеровані ракети з дальністю польоту до 6 км.

ТОС-1 «Буратино» - важка вогнеметна система залпового вогню калібром 220 мм. Її виробляють на базі танка Т-72. Здатна вести вогонь запальними або термобаричними снарядами.

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...