Росія переміщує війська, бо остерігається блокади Криму флотом НАТО, - військовий експерт

На думку Олега Жданова, Кремль не буде втягуватися у тривалий конфлікт.

Росія переміщує війська, бо остерігається блокади Криму флотом НАТО. Кремль не зможе одночасно вести війну і лобіювати свої інтереси в Європі. Україні час нарешті розпочати інформаційну війну з РФ. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"В Чорному морі нещодавно відбулися навчання НАТО з відпрацювання блокування Кримського півострову. Це спонукало Росію до перекидання своїх військ на Південь – на Кубань та у Крим, – зазначає він. – 29-30 березня Росія провела масштабні авіакосмічні навчання. Її бомбардувальники літали на такі відстані, що авіація НАТО 10 разів піднімалася в повітря і блокувала їм шлях. Однак у збройних силах Північноатлантичного альянсу, розквартированих у Європі, поки ніякої бойової готовності не оголошено. Керівництво НАТО обмежується заявами із осудом дій РФ та висловлює занепокоєння".

Росія не буде втягуватися у тривалий конфлікт, вважає експерт. "Збройні Сили України добре підготовлені до оборони. Вони спроможні втягнути РФ у затяжну позиційну війну. Такої війни найперше не витримає російська економіка. Кремль витрачає величезні кошти на своїх лобі у Європі, аби ті переконували Захід, що Росія не є стороною конфлікту, що вона прагне миру і щоб з неї зняли санкції. Перекреслити всю їхні кропітку працю вторгненням в Україну з російського боку було б абсурдом.

Нинішня "холодна війна" між США й Росією триває саме через Україну. Якщо американські танки стануть на нашому кордоні – то Штати зможуть контролювати усю Європу. Якщо ж російські танки стануть на кордоні Польщі – тоді весь вплив Америки буде зведено нанівець. Тому допомога Вашингтона і Пентагона буде всебічною – зброя, техніка, дипломатія, фінанси. Єдине – США не вв'яжуться у відкритий збройний конфлікт з РФ, не воюватимуть замість нас. Але підтримка з боку Штатів буде на всіх фронтах".

Що ж до ситуації в Україні експерт констатує, що ми досі програємо Росії в інформаційній війні. "Коли проходив другий тур президентських виборів, Володимир Зеленський сказав, нам треба виграти інформаційну війну. Правильна фраза, що так і не була втілена в життя. Ми не лише не виграли інформаційну війну – ми її навіть досі не розпочали", – підсумовує Олег Жданов.

Джерело: Gazeta.ua

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...