Росія перетворює Крим на плацдарм для агресії в регіоні, - український дипломат

Росія поступово перетворює анексований півострів Крим на військовий полігон, витісняє українців та кримських татар, створює плацдарм для подальших агресивних дій у Чорноморському регіоні. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, зазначають Патріоти України.

«Півострів перетворюється на військовий полігон. Звідти витісняють кримських татар і українців, завозять туди населення з території РФ, аби створити плацдарм для подальших агресивних дій у Чорноморському регіоні. І це не просто слова. Російська економіка переживає не найкращі часи», - сказав Боднар.

Він наголосив, що Росія намагається створити ілюзію успішного розвитку півострова та неефективності міжнародних санкцій.

«Неправда, що санкції не працюють. Ще й як працюють, просто росіяни намагаються цього не показувати. Вони створюють ілюзію успіху, якого нема», - сказав дипломат.

Він переконаний, що основне завдання сьогодні – політичними методами домогтися припинення війни й поступово йти до реінтеграції своїх територій на наших умовах.

«Інакше бути не може. Якщо спробуємо гратися з росіянами в піддавки – однозначно програємо», - резюмував Боднар.

Нагадаємо, в середині липня 2019 року, Головне управління розвідки міністерства оборони України повідомило, що у Чорному морі перебуває 37 кораблів, у тому числі 4 підводних човни Чорноморського флоту Російської Федерації.

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...