Росія під Бахмутом застосовує хімічну зброю, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ: Воїни ЗСУ показали сумні наслідки (відео)

Російські воєнні злочинці на Донецькому напрямку вкотре вдалися до використання хімічних боєприпасів проти українських захисників. Так, під Бахмутом окупанти скинули на українські позиції снаряди з хімічною отрутою задушливої дії. Про це повідомив український захисник із ніком Shaleniy Tigr у своєму Twitter-акаунті, передають Патріоти України.

Він також показав наслідки таких атак із забороненою хімічною зброєю. За словами українського військового, це одна з тактик противника, щоб зупинити український контрнаступ.

Він уточнив, що напередодні загарбники запустили п’ять снарядів "Граду", серед яких були снаряди з хімічною отрутою, між позиціями ЗСУ. Поки речовина поширювалася окопами, російські окупанти почали працювати хаотично мінометами й танками, щоб не дати українським захисникам вибратися та дочекатися підмоги. Це, за словами військового, значно ускладнює евакуацію.

"Як результат, пече очі, горло, нудота, постійно хочеться пити. Зараз на госпіталізації і трохи легше. Не думаю, що це сiрень, знаючи, хто проти нас воює і чого хоче домогтися, ілюзій немає. Найімовірніше, люїзит", – додав він.

Варто зазначити, щолюїзит – бойова отруйна речовина, яку отримують з ацетилену й трихлористого миш'яку. В разі потрапляння цієї речовини в шлунково-кишковий тракт виникає сильна слинотеча та блювання, що супроводжується гострими болями, падінням кров'яного тиску, ураженням внутрішніх органів. Важкість ураження залежить від дози та часу перебування в атмосфері, зараженої люїзитом. Смертельна доза люїзиту під час потрапляння його всередину організму становить 5-10 мг на 1 кг ваги.

1993 року в результаті підписання Конвенції про хімічну зброю, використання люїзиту як хімічної зброї було заборонено.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...