Дальність - 230 км, вага бойової частини - 180 кг: Росія 14 січня, виявляється, вже не вперше била по Києву новими ракетами до С-400, котрі не може перехопити ППО ЗСУ, - експерт

Російські окупанти використали для удару по Києву 14 січня ракети до нового зенітно-ракетного комплексу С-400. Під час роботи по наземних цілях вона має дальність близько 230 кілометрів. На це вказав військовий експерт, директор Defense Express Сергій Згурець у колонці на "Еспресо", передають Патріоти України.

Агенція Defence Express отримала фото уламків ракет, які поцілили по Києву, хоча було декілька прильотів: і по об’єктах у столиці, і по населених пунктах поблизу неї, зокрема Макарову й Копилову. Аналітики знайшли на цих уламках індекс, який позначав ракету 48Н6ДМ.

За словами Згурця, це нова ракета до нового російського ЗРК С-400. Під час роботи по наземних цілях вона має дальність близько 230 км, а вага її бойової частини становить 180 кг.

Відомо, що ракета має кілька тисяч уламків певної однакової унікальної форми. Вони дають зробити висновок, що ці 48Н6ДМ були застосовані по столиці вже вдруге, пояснює військовий експерт.

Зокрема, він повідомив, що раніше такі ж уламки знайшли в зоні знищеної приватної будівлі на Протасовому Яру й у зруйнованому готелі за палацом "Україна" під час ракетних ударів РФ по Києву 31 грудня.

"Є підстави стверджувати, що такі удари проводили з території Білорусі, зокрема з аеродрому Зябрівка за 30 км від кордону з Україною, проте Генштаб поки обтічно говорить, що ударів по Києву завдали з півночі, бо з дальністю 230 км їх можна здійснювати і з прикордоння Брянської області", – підкреслив Згурець.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...