Росія після ганебної воєнної поразки в Україні зіткнулася з несподіваним економічним наслідком, - нобелівський лауреат

Нобелівський лауреат, економіст Пол Кругман вважає, що Росія після ганебної поразки біля київської брами зіткнулася ще з одним несподіваним наслідком війни проти України. Енергетичні санкції прийняти так і не вдалося, проте Росія втратила можливість купувати товари в необхідних кількостях. Про це відомий економіст написав у своїй колонці у The New York Times, передають Патріоти України.

"Військова невдача Росії в Україні спростувала майже всі прогнози. Спочатку була ганебна поразка біля київських воріт. Потім був неймовірний скорочуючий бліцкриг, оскільки спроби оточити українські сили на нібито більш сприятливій місцевості на сході перетворилися на – битву на виснаження", – пише лауреат Нобелівської премії.

За його словами, російський експорт залишився на колишньому рівні, і країна схоже рухається до рекордного позитивного сальдо торговельного балансу. Однак профіцит, що росте, є ознакою слабкості, а не сили – він значною мірою відображає падіння російського імпорту, який, за словами навіть підтримуваних державою аналітиків, гальмує її економіку.

"Росія заробляє багато грошей, продаючи нафту і газ, але їй важко використати ці гроші для покупки того, що їй потрібно, зокрема, як повідомляється, найважливіших компонентів, що використовуються у виробництві танків та іншої військової техніки", – написав економіст.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...