Росія після паузи в п'ять місяців нарощує використання KN-23 з КНДР: Про що це може свідчити


Командувач Повітряних Сил Микола Олещук повідомив, що в ніч на 11 серпня 2024 року для нового удару по нашій країні Росія застосувала 57 дронів-камікадзе Shahed-131/136, які були запущені з районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ та Курськ, і чотири балістичні ракети KN-23 виробництва Північної Кореї, які були запущені з району Воронежа, пише Defense Express, передають Патріоти України.

Зазначається, що в результаті бойової роботи мобільних вогневих груп, авіації, засобів радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетних комплексів вдалось збити 54 дрони-камікадзе ворога. Щодо північнокорейських KN-23, то по цим ракетам було зазначено наступне – "хоч і рідко досягають бажаних цілей, становлять серйозну загрозу населенню".

Читайте також: Що за специфічні F-16 отримала Україна, удар по аеродрому, де базувалися Су-57 та інші новини тижня

Куди впала одна із згаданих вище балістичних ракет KN-23 північнокорейського виробництва, можемо зрозуміти із цього повідомлення в телеграм-каналі Президента України Володимира Зеленського.

Там йдеться про те, що ймовірно північнокорейська ракета цієї ночі впала в Київській області, зруйнувала помешкання цивільних громадян, і внаслідок цього терористичного акту країни-агресора загинули батько та син, ще троє людей отримали поранення.

Окремо підкреслюється, що для ефективного захисту від балістичного озброєння ворога Україні потрібні додаткові засоби, зокрема протиракетні комплекси та зняття обмежень на удари по території РФ.

Від Defense Express додамо наступне. Для початку маємо зауважити, що після паузи в 5 місяців Російська Федерація відновила та поступово нарощує використання балістичних ракет KN-23 для ударів по Україні.

Перший епізод застосування цього зразка ракетного озброєння після тривалої паузи відбувся 31 липня, КN-23 з КНДР не долетіла до цілі. Наступний епізод застосування цих ракет мав місце 6 серпня цього року, тоді одна з північнокорейських KN-23, що впала під Броварами, розвалилась у повітрі.

На цьому тлі можемо припустити, що цю паузу в 5 місяців ворог міг використати для робіт по доопрацюванню KN-23 або ж для напрацювання нової тактики використання цього озброєння для ударів по Україні.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...