Росія після саміту миру у Швейцарії намагається дискредитувати українську формулу миру, - ЦПД


Російська кампанія з дискредитації Української формули миру досягнула кульмінації. Коментуючи підсумки саміту миру у Швейцарії, ворожа пропаганда поширює дезінформаційні наративи, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації (ЦПД).

Зокрема, РФ поширює меседжі, що саміт є лише формальністю, бо в ньому не брали учать представники країни-агресора. Крім того, російська пропаганда намагається переконати аудиторію, що учасники обговорювали "план Путіна", а пропозиції України ніхто не сприймає серйозно, і що Київ та союзники продемонстрували прагнення до ескалації війни.

"Росія своїми маніпуляціями намагається знецінити значення Саміту миру, оскільки об’єднання світової спільноти у прагненні досягнути миру в Україні та відновити баланс у глобальній безпеці йде в розріз з планами РФ щодо продовження війни", - повідомляють у ЦПД.

Зазначається, що насправді саміт миру має велике значення, це перший крок до миру, що ґрунтується на Статуті ООН і базових принципах міжнародного права.

"Ця подія об’єднала понад 100 учасників, що свідчить про широкий інтерес до мирної ініціативи України, яка декларує важливу істину - колективні зусилля здатні зупинити війну та встановити справедливий мир", - інформують у ЦПД.

Саміт миру у Швейцарії

Нагадаємо, 16 червня, у Швейцарії завершився дводенний інаугураційний саміт миру. За підсумками саміту було опубліковано спільне комюніке, яке підтримала переважна більшість учасників саміту.

На грані катастрофи? Вчені заявили, що міста по всьому світу аномально нагріваються

субота, 29 червень 2024, 10:50

Кількість днів, коли температура сягає +35 градусів за Цельсієм у 20 найбільших столицях світу зросла на 52% за останні три десятиліття, передають Патріоти України. Як повідомляється, понад 300 мільйонів людей живуть у 20 найбільш густонаселених столиц...

Є великі можливості, але: Черник пояснив, що Південна Корея може дати Україні

субота, 29 червень 2024, 10:28

Південна Корея має великі можливості в контексті військової допомоги Україні. Це потужний виробник зброї, зокрема літаків, танків і гармат. Головне питання полягає у тому, чи ухвалить ця країна відповідне рішення. Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю OB...