Росія почала готуватися до залучення ув'язнених до війни проти України ще до 24 лютого: Осєчкін розкрив деталі (відео)

Російський правозахисник та засновник громадського проєкту Gulagu.net Володимир Осєчкін заявив, що РФ почала готуватися до залучення ув'язнених до війни проти України ще до 24 лютого. Засуджені допомагали російським окупантам запроваджувати тимчасові органи в пенітенціарній системі, передають Патріоти України.

Крім того, вони працювали агентами на тимчасово окупованих територіях України. Про це розповів Осєчкін в інтерв'ю Наталі Влащенко.

"У перші дні війни та ще до війни на гарячу лінію Gulagu.net надходила інформація про те, що з цілого ряду регіонів Росії засуджених активістів, які б'ють, катують, ґвалтують по команді, почали звозити з Красноярська, Іркутська, Омська до Ростова", – сказав він.

За словами правозахисника, наразі Ростовська область стала перевалочним пунктом для ув'язнених, яких уже етапували та відправляли для воєнних дій.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...