"Росія почала серію атак": Військовий експерт розтлумачив масований удар по Україні 21 вересня

Сьогоднішня ракетна атака може бути початком масштабної серії ударів по енергетиці. Про це в коментарі для ТСН.ua розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"Під час цієї ракетної атаки, як бачимо, було також поцілено в об'єкти енергетичної інфраструктури на Рівненщині. Тому я не виключаю, що це може бути початок підготовки, один з перших етапів серії ударів саме по енергоінфраструктурі. Хоча є й інші об'єкти. Як бачимо, є влучання в готель", - каже Коваленко.

На його думку, росіяни продовжать атакувати Україну

"Вони будуть продовжувати завдавати таких ударів. Удари завдавалися кількома хвилями, що вказує на те, що ворог експериментує з тактикою використання цих ракет. Росіяни розділяли ці ракети на декілька груп, потім ці ракети об'єднувались. Намагалися заплутати нашу ППО. Одразу вони мали декілька цілей: Рівне, Львів, Київ. Не виключаю, що цей експеримент - це ознаки атаки по енергоінфраструктурі", - каже Коваленко.

До цього Олександр Коваленко додає, що й попередні, і цей удар був запланований заздалегідь. "До цього пуск ракет Х-101, Х-555 був 17-18 вересня. Це було заздалегідь заплановано. План. Можемо говорити про те, що у вересні вони розпочали частіше використовувати те, що було накопичено, і те, що виробляється. Тому що майже до 18 вересня всі удари - це удари за рахунок виробництва. Отже, якщо вони розпочинають здійснювати удари частіше, це означає, що почали використовувати накопичений ресурс", - каже експерт.

Чи вистачить боєкомплекту для ППО

"18 вересня були збиті 17 ворожих ракет з 17, 100 відсотків. 17 вересня - 6 з 10. Це залежить від того, яку траєкторію обирають ракети. У нас не щільна ешелонована ППО, є прогалини. Якась ракета може прорватися", - резюмував Коваленко.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...