"Росія почне військові дії в Молдові": Історик пояснив, коли і як може статися атака

Диктатор РФ Володимир Путін за цей рік не переглянув жодної своєї цілі й плану. Перед російською армією все ще залишається завдання захоплення Молдови, тож рано чи пізно Росія почне військові дії в цій країні. Таку думку висловив російсько-американський історик Юрій Фельштинський в інтерв'ю УНІАН, передають Патріоти України.

"Реальність полягає в тому, що рано чи пізно Росія почне військові дії в Молдові. Незважаючи на незавершену війну в Україні і попри те, що вони не можуть пробити сухопутні коридори, хоча намагалися це зробити з півдня через Одесу", - вважає експерт.

За його словами, військова операція в Молдові для росіян є вкрай проблематичною і ризикованою, доки вони не проб'ють сухопутний коридор. Історик запевняє, що російські війська в Придністров'ї не в змозі самостійно вести військові дії, навіть проти молдовської армії.

"Те, що російські війська залишать Придністров'я за результатами цієї війни, це я гарантую. Після всіх проблем, які влаштувала Росія світу і в 2014 році, і особливо в 2022 році, ні в кого не буде думок залишати їх там. І так, Придністров'я безумовно стане нормальною частиною Молдови. Зараз Придністров'я - це територія, що застигла в 1991 році, у Радянському Союзі. Там червоні прапори, серпи й молоти, пам'ятники Леніну...

Це одна з причин, чому в Путіна є велике бажання пробитися туди. Його загальне, ідеологічне завдання - увігнати Російську Федерацію назад до Радянського Союзу. І він це робить через ось ці захоплені території, у тому числі "Л/ДНР", - пояснює Фельштинський. На його думку, Придністров'я для Путіна - "дуже важливий момент, який диктатор вже не отримав".

"До сакральних дат прив'язуватися не будемо": ГУР Міноборони обіцяє нові "сюрпризи" для росіян

четвер, 9 травень 2024, 22:00

"Головне управління розвідки і загалом українські Сили оборони та безпеки на відміну від ворога не займаються якимись магічними датами і прив'язкою до якихось пропагандистських подій. Ворог має постійно бути в напрузі і розуміти, що поки триває геноцид...

Логічний крок: Зеленський звільнив начальника УДО, чиї підлеглі готували замах на президента

четвер, 9 травень 2024, 20:27

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Рудя з посади начальника Управління державної охорони України. Про це йдеться в указі глави держави №317/2024 від 9 травня, передають Патріоти України.