Росія показала "кулак" Кремлю: Антипутінські мітинги стали наймасштабнішими з 2011 року. Підсумки та коли чекати продовження

Кількість затримань рекордна за весь час протестних акцій в сучасній історії Росії. Кожен 10-й затриманий держимордами режиму - дитина. Законодавчі обмеження на протест, котрими режим старанно обкладався роками, зірвало наче закручену кришку пароварки

Кожен 10-й затриманий - дитина: як пройшли мітинги на підтримку Навального в Росії

Масштабні мітинги в Росії пройшли в суботу, 23 січня. Люди в різних містах вийшли на вулиці, щоб підтримати заарештованого після повернення з Німеччини опозиціонера Олексія Навального. На акціях протесту на підтримку Навального по всій Росії затримано понад три тисячі осіб, повідомляють Патріоти України з посиланням на "ОВД-Инфо".

Станом на ранок неділі, 24 січня, було відомо про 3296 затриманих, з них тільки у Москві – 1294, у Санкт-Петербурзі – 486.

Від 50 до 100 затриманих — у Новосибірську, Воронежі, Нижньому Новгороді, Казані та Хабаровську. Загалом затримання були у понад ста населених пунктах Росії.

Кількість затримань стала рекордною за весь час проведення протестних акцій в сучасній історії Росії. До цього рекордну кількість людей затримали 12 червня 2017 року: по всій країні — 1769 осіб, у Москві — 866.

Серед затриманих близько 300 дітей, в тому числі в Москві - 70 і в Петербурзі - близько 30. Кузнєцова розповіла, правоохоронці порушили права дітей і тримали їх понад шість годин. При цьому в поліції їх не годували та не давали води. Всі діти це підтвердили.

Попри відсутність погоджень з владою, протестна акція стала найбільшою за багато років. У ній брали участь десятки тисяч людей. На відміну від багатьох інших мітингів, на неї зібралися тисячі людей в регіонах. Як повідомляє Медуза, у Краснодарі на вулиці вийшли майже шість тисяч осіб, у Єкатеринбурзі — сім тисяч, у Нижньому Новгороді — до десяти тисяч, у Пермі — від трьох до десяти тисяч протестувальників, у Барнаулі — три тисячі осіб, у Сиктивкарі — понад тисяча осіб.

У Москві, за різними оцінками, мітингували від 20 до 50 тисяч осіб. Reuters стверджує, що в місті на вулиці вийшли 40 тисяч осіб. Проєкт "Білий лічильник", який проводив незалежний підрахунок учасників протестних акцій, повідомив про 15 тисяч мітингувальників на піку виступів; усього, за його даними, в них могли взяти участь 20 тисяч осіб. МВС оцінило кількість учасників акції у чотири тисячі осіб.

У Санкт-Петербурзі на вулиці вийшли від 20 до 35 тисяч осіб.

Кожен 10-й затриманий - дитина: як пройшли мітинги на підтримку Навального в Росії

Офіційних повідомлень про кількість постраждалих поки не надходило. Карет швидкої допомоги в районі Кольорового бульвару не було. Як передає кореспондент DW в Москві, він в ході протестів бачив двох осіб з кривавими ранами на голові від поліцейських палиць. Крім того, травми, імовірно, отримав мінімум один правоохоронець, у нього відібрали шолом і вдарили по голові.

Продовження мітингів

Соратники Олексія Навального вже анонсували нові акції протесту. У Telegram- каналі Команда Навального сказано, що акції протесту продовжаться на наступних вихідних.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...