Росія покинула найманців на Донбасі через коронавірус та влаштувала полювання на "дезертирів"

Окупанти планують перенесення термінів чергової ротації особового складу передових підрозділів.

Командування російських окупаційних військ під приводом протидії пандемії коронавірусу раптово скасувало ротацію на Донбасі і залишило найманців в ОРДЛО, що викликало хвилю дезертирства. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, передають Патріоти України.

"Окупанти планують перенесення термінів чергової ротації особового складу передових підрозділів. У зв'язку з цим в з'єднаннях і частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК збільшилася кількість російських найманців, які самовільно залишають місця несення служби, в т.ч. зі зброєю", – йдеться в повідомленні.

Для пошуку дезертирів задіяли оперативно-пошукові групи із залученням представників силових структур т.зв. "республік". Щоб інформація не потрапила в ЗМІ, зазначені заходи проводяться під виглядом планових тренувань із пошуку військовослужбовців за сигналом "Кільце" і з протидії тероризму.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...