Росія посилає "сигнал" Заходу: У РНБО пояснили, чому пропагандисти Путіна змінюють риторику

Російська пропаганда змінює риторику - тепер війну проти України вона описує тезою "не все так однозначно". Ймовірно, таким чином Кремль направив сигнал Заходу та взяв "оперативну паузу", щоб обміркувати стратегію інформаційної війни, передають Патріоти України.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації РНБО. Там підкреслили, що дедалі більше різних "експертів" та "політологів" із РФ останнім часом дають прогнози, близькі до капітуляційних.

Зокрема пропагандист Михайло Ходоренко в ефірі передачі "60 хвилин" заявив, що Кремлю слід вивести війська з України. При цьому він попередив, що для російської армії ситуація лише погіршуватиметься, оскільки Київ має велику міжнародну підтримку.

Але найдивовижніше те, що цей виступ супроводжувався доволі помірними коментарями ведучої Ольги Скабеєвої. І цей факт наштовхує на роздуми ще більше, додають у ЦПД.

"Ще одним дивним фактом у цій ситуації є те, що до тиражування тези "не все так однозначно" додалися і перші особи Росії: представники вищого керівництва, дипломати та військові. Останні поглиблюють основну тезу, заявляючи приблизно таке: "Росія сьогодні воює не з Україною, а з об'єднаним Заходом", – такі заяви прямо протилежні тим, що висловлювалися ще два-три тижні тому", – сказано у повідомленні.

У РНБО роблять кілька висновків:

  • за допомогою подібних меседжів нівелюється навіть найменший натяк на революційні настрої серед населення Росії;
  • РФ спрямовує чіткий сигнал Заходу про можливість зафіксувати результати війни станом на сьогодні та намагається отримати зворотну реакцію.

"З огляду на отриману реакцію "колективного Заходу", російська пропагандистська машина продовжить пом'якшувати "войовничу" риторику або знову візьме оперативну паузу для побудови нового вектора роботи та підготовки нових "методичок", – сказано у повідомленні.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...