Росія посилила ракетні удари по Києву: Аналітики зі США пояснили, чого добивається Кремль

Росія збільшує інтенсивність ракетних ударів по Києву. Головна мета атак на українську столицю полягає у надії Кремля терором викликати громадське невдоволення українців та змусити їх вимагати від української влади капітуляції. Про це з посиланням на висновки аналітиків Інституту вивчення війни пише Sky News. Експерти при цьому переконані: блекаут та російські ракети не зламають волю України, передають Патріоти України.

"Інститут вивчення війни повідомив у своєму останньому звіті, що Москва "ймовірно, посилює свої удари по Києву, щоб викликати громадське невдоволення у столиці, але навряд чи ці ракетні удари зламають волю України", – пише видання.

Водночас, експерти Інституту вивчення війни зазначають, що ракетний терор мирних населених пунктів жодним чином не покращує ситуацію для окупаційних військ на фронті.

"Російські удари продовжують становити значну загрозу для українського цивільного населення, але не покращують спроможність російських військ проводити наступальні операції в Україні", - наголошено в повідомленні. Sky News нагадує, що російські ракетні атаки на українську столицю та об'єкти критичної інфраструктури, розташовані в ній, позбавили частину населення "життєво важливих предметів постачання": води, тепла та електрики. "Обстріл у п'ятницю (16 грудня. - Ред.) - один із найзначніших, які були завдані по українській столиці з початку війни у лютому", – підкреслили у виданні.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...