Росія повторила в Ізюмі те, що було в Бучі - світ повинен реагувати, - Зеленський

Володимир Зеленський розповів, що на Харківщині тривають слідчі дії в районах, які були звільнені від російської окупації. Зокрема, наша держава фіксує злочини окупантів та докази того, що вони винні. Цю інформацію Володимир Зеленський розповів у зверненні ввечері 16 вересня, передають Патріоти України.

Президент пояснив, що на звільнених землях Харківської області знайшли катівні, де росіяни знущалися з мирних жителів окупованих міст і селищ, де тримали навіть іноземців.

Світ має відреагувати на трагедію в Ізюмі

"Росія повторила в Ізюмі те, що зробила в Бучі. І зараз ми тільки почали дізнаватися повну правду про те, що відбувалося в цій частині Харківщини", – розповів Зеленський.

Президент додав, що добре, що в структурах ООН вже готують групу працівників, яка:

  • побуває в цьому місці біля Ізюма;
  • побачить і зможе доповісти усім у системі ООН про те, що робили російські терористи.

"Ми забезпечимо повний доступ журналістів до звільненої території та всіх місць знущання з людей, ми дамо такий доступ, який допоможе повідомити світу, що раш**м має бути засуджений", – сказав президент.

Він також додав, що на Харківщині росіяни тримали у підвалі 7 громадян Республіки Шрі-Ланка, які були студентами Куп'янського медичного коледжу. Їх врятували після деокупації території.

Розстрілювали похованих для розваги, – Зеленський про трагедії в Ізюмі

Володимир Зеленський розповів, що продовжується ексгумація тіл на місті масового поховання біля Ізюма. "Станом на цей час (станом на 22:30 16 вересня – ред.) там було понад 440 могил. Про кількість похованих там людей ще зарано говорити. Слідчі дії тривають", – пояснив Зеленський.

На думку президента, вже є чіткі докази катувань, знущання з людей. Більше того, є свідчення, що російські солдати, чиї позиції були неподалік цього місця, стріляли по похованих просто для розваги.

"Світ повинен на все це відреагувати. Росія повторила в Ізюмі те, що зробила в Бучі. Ми зараз тільки почали дізнаватись правду про те, що відбувалось в цей час на Харківщині", – заявив Володимир Зеленський.

Зеленський провів засідання Ставки головнокомандувача

Президент України розповів, що на засіданні Ставки головнокомандувача командувачі оперативних напрямків доповіли щодо ситуації на передовій. "Окрім цілком зрозумілих питань і рішень, торкнулися також тематики перспективних озброєнь, того, що значно посилить нашу армію", – заявив президент.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...