Росія прагне провести неформальне засідання Ради безпеки ООН, на яке запросить пропагандистів, - українська розвідка

РФ ініціювала проведення неформального засідання Ради безпеки ООН, аби розповісти про "свіжі ідеї" щодо війни в Україні. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

Таке неформальне засідання Росія планує провести 27 грудня за так званою "формулою Аррія". Також оголошена назва заходу - "10 років Євромайдану в Україні: крок у прірву".

У ГУР пояснили, "формула Аррія" - це формат неформальних зустрічей, де представники країн можуть відверто обмінятися думками. На них не діють жорсткі процедурні правила і залучаються недотичні до дипломатичної роботи учасники - люди, "яких корисно було б заслухати".

Проте такий формат справді буває дієвим у тому випадку, коли дипломатам потрібно відверто обговорити неоднозначні питання не в рамках офіційних процедур. "В межах засідання росіяни ще раз спробують "донести" до слухачів традиційні наративи про "неонацистську природу київського режиму та його збройних формувань". Також серед озвучених тем: "Історія нацизму в Україні та його сучасний стан", "Злочини націоналістичних батальйонів проти мирного населення на сході та півдні України", - кажуть в ГУР.

У повідомленні наголошено, що документ не має "свіжих" ідей, а повторює формулювання пропаганди РФ.

Основний меседж презентації - "інспірування Євромайдану з боку країн заходу та США". Тобто Росія виправдовуватиме розв’язану нею війну "захистом мирного населення на сході та півдні України".

Водночас цього разу держава-агресор запросила гостей-пропагандистів, "яких корисно було б заслухати": Максима Григор’єва й Михайла Хазіна, міністра внутрішніх справ часів Януковича Віталія Захарченка та одного з командирів "Беркуту" Дмитра Сабіна.

"Схоже, що сам захід розрахований здебільшого на "внутрішню" російську аудиторію, оскільки інтерес з боку міжнародних медіа знаходиться практично на нульовому рівні. Трансляція планується хіба що на деяких web-сторінках та в соцмережах. Відтак, російська дипломатія остаточно перетворюється на генератор божевільних ідей, які ніхто в світі не сприймає всерйоз. Вочевидь, засідання є частиною програми "виборів Путіна", які заплановані на березень 2024 року", - додали в ГУР.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...