Росія практично перестала погрожувати "червоними лініями": ЗМІ вказали на цікавий нюанс у риториці топчиновників

До кінця вересня-початку жовтня 2023 року країна-агресор Росія перестала погрожувати Україні та Заходу за те, що вони нібито переходять "червоні лінії". Також скоротилася і кількість погроз щодо ударів по "центрах ухвалення рішень", які ще минулого року лунали дуже часто. Про це пишуть у Telegram-каналі "Агентство. Новости", проаналізувавши сайти росЗМІ, Кремля та канал одіозного російського політика Дмитра Медведєв, передають Патріоти України.

Так, протягом усього 2023 року російські чиновники зробили 15 заяв про "червоні лінії" і дві – про удари по "центрах прийняття рішень". Що цікаво, торік заяв про "червоні лінії" нарахували 24, а ударами по "центрах" росіяни погрожували 13 разів.

Також у заявах офіційних осіб РФ можна простежити, що ці "червоні лінії" країни-агресора з ходом повномасштабної війни проти України постійно змінювалися. У квітні 2022 року російське міноборони погрожувало ударами по "центрах прийняття відповідних рішень у Києві" у відповідь лише на заяву заступника голови міноборони Великої Британії про те, що атаки на військові цілі на російській території є допустимими. Також до ударів по "центрах" мали призвести диверсії на території РФ.

Пізніше "червоними лініями" по черзі називали:

– удари по військових об'єктах окупантів у Криму;

– спроби завдання ударів по території РФ;

– постачання Україні "дальнобійних або більш потужних засобів ураження";

– арешт російського диктатора Володимира Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду;

– застосування ракет Storm Shadow "поза зоною проведення спеціальної військової операції".

Таким чином більшість із того, що російська влада називала "червоними лініями", вже сталося і продовжує відбуватися. Це, зокрема, атаки безпілотниками та ракетами на об'єкти на території РФ, диверсійні рейди в тили окупантів, ракетні та дронові удари по окупованому Криму.

"З того часу про перетин "червоних ліній" російські представники говорили в основному або як про те, що Західні країни та Київ вже переступили, або як про те, чого просто не існує для Заходу та України", – сказано в повідомленні.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...