Росія продовжує концентрувати основні зусилля навколо Сєвєродонецька, - британська розвідка

Наразі основні зусилля Росії, ймовірно, концентруються навколо Сєвєродонецька Луганської області. Після захоплення Лиману наступ буде направлено на Слов'янськ і Краматорськ. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України.

До 27 травня російські війська, ймовірно, захопили більшу частину міста Лиман на півночі Донецької області. Це, швидше за все, є підготовчою операцією до наступного етапу наступу Росії на Донбасі.

Лиман є стратегічно важливим, оскільки є місцем розташування великого залізничного вузла, а також забезпечує доступ до важливих залізничних та автомобільних мостів через річку Сіверський Донець.

Найближчими днями російські підрозділи в цьому районі, ймовірно, зроблять пріоритет форсування річки. Наразі основні зусилля Росії, ймовірно, залишаються в 40 км на схід, навколо Сєвєродонецької кишені.

Плацдарм біля Лиману дасть Росії перевагу на потенційній наступній фазі наступу на Донбасі, коли вона, ймовірно, спробує просунутися в глибину Донецької області на Слов'янськ і Краматорськ.

Як нагадали в Міноборони Британії, 26 травня 2022 року голова так званої "ДНР" Денис Пушилін заявив підконтрольним російським ЗМІ, що референдум буде проведений, якщо Росія повністю захопить Донецьку і Луганську області України.

"Якби Росії вдалося захопити ці райони, Кремль, швидше за все, сприйняв би це як істотне політичне досягнення і представив би російському народу як виправдання вторгнення. Тим не менш, ЗСУ продовжують вести добре організовану оборону сектора і продовжують завдавати великої шкоди Росії", - йдеться у повідомленні.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...