Росія продовжує перекидання техніки на схід України: Розвідка Британії назвала головну ціль Кремля

Росія перекидає техніку з Білорусі на схід України, зокрема на Харківщину та Луганщину. "Звуження" заявлених Кремлем цілей до спроб захопити східні регіони України не означає відмови від намірів змусити Україну відмовитися від євроатлантичного курсу. Також РФ продовжує готуватися до початку наступу на Донеччині. Про це повідомляє британська розвідка, передають Патріоти України.

За даними Міноборони Британії, Росія продовжує перекидання бойової та допоміжної техніки з Білорусі до східних регіонів України. Зокрема, техніку стягують під Харків та Сєверодонецьк. Продовжується підготовка до наступу на сході України. Наразі російські окупанти там продовжують завдавати артилерійських ударів по позиціях захисників України.

Також британські розвідники стверджують, що зміна оперативних завдань Росії не означає відмови від кінцевої мети розв'язаної нею в Україні війни.

"Хоча оперативний фокус Росії змістився на схід України, кінцева мета Росії залишається незмінною. Вона прагне змусити Україну відмовитися від своєї євроатлантичної орієнтації та затвердити власне регіональне панування за допомогою значної кількості російських військ та техніки", - йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...