Росія програє гонку озброєння: Військовий експерт розповів про випробування новітньої гіперзвукової ракети "Циркон"

У Росії анонсували державні випробування нової російської гіперзвукової ракети "Циркон" з надводного носія в серпні. Про реакцію США розповів військовий експерт Олександр Мусієнко, зазначають Патріоти України.

"Думаю, ніхто не напружився, відбуваються звичайні речі, Росія хоче втягнути США в гонку озброєння. Я їм бажаю успіхів у явно програшній грі. Американці нічого не робили з гіперзвуковою зброєю через те, що це їм було не потрібно. Те, що пише проросійське видання спецслужб The National Interest, що "американці нас наздоганяють" — це одне. Зараз, коли вони побачили, що Росія кидає виклик, вони почали свою програму. Більш того, якщо росіяни працюють з атомними двигунами, то американці розвивають реактивні двигуни, балістичну і тактичну зброю, яка дійсно може бути застосована", — сказав він.

За словами експерта, в разі необхідності США легко переженуть Росію в озброєнні.

"Ми прекрасно розуміємо, що атомні двигуни — це ядерна війна, ракетні двигуни це інше. Якщо хтось думає, що сильно американці напружилися — не відбувається нічого екстраординарного. Будь-яка війна за гонку озброєння програшна для Росії через обмеженість ресурсів. Росія вкладе одні кошти, американці — в десять разів більше, і у них буде краща зброя, так склалося історично. Нагадаю, що на момент Другої світової війни у США було 100 танків, їм це було не потрібно станом на 1940 рік. Станом на 1943 рік у них вже було близько 500. Якщо буде поставлено завдання, така зброя з'явиться", — сказав він.

Додамо, перший пуск "Циркону" в рамках випробувань з фрегата "Адмірал Флоту Радянського Союзу Горшков" Північного флоту планується виконати в першій половині серпня. У другій половині місяця почнуться льотно-конструкторські випробування "Циркону" з атомного підводного човна "Сєвєродвінськ".

Президент Росії Володимир Путін у посланні Федеральним зборам у лютому 2019 року заявив, що ракета "Циркон" здатна вражати як надводні, так і наземні цілі на відстані понад тисячу кілометрів.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...