"Росія програє, наша перемога змінить світ": Зеленський звернувся до парламенту Британії, його зустрічали оваціями

Президент України Володимир Зеленський 8 лютого прибув у Велику Британію з офіційним візитом. Він зустрівся з прем'єр-міністром Сполученого Королівства Ріші Сунаком та виступив перед британським парламентом, передають Патріоти України.

Промову президента України перед британським парламентом транслює "Суспільне". Появу Зеленського за трибуною присутні вітали стоячи та бурхливими оплесками.

Президент подякував Великій Британії за те, що ця держава з перших днів повномасштабної війни з Росією надає Україні потужну допомогу. Він згадав колишнього прем'єра Британії Бориса Джонсона, який об'єднав вільний світ довкола нашої держави тоді, коли це здавалося неможливим.

Британія залишається вірною своїм принцпипам, підкреслив Зеленський.

Він наголосив, що на початку Другої світової війни Британія одразу стала на сторону добра, так само, як зробила це і зараз.

"Добро завжди переможе. Ми знаємо, що Росія програє. І ми знаємо, що наша перемога змінить світ - і це та зміна, якої світ давно чекав. І Велика Британія іде разом з нами. Це буде перемога над самою ідеєю війни. І будь-хто, будь-який агресор знатиме, що з ним станеться, якщо він спробує атакувати світовий порядок", - сказав глава держави.

Зеленський зауважив, що дуже важливо, аби всі винні в агресії проти України понесли відповідальність. Для цього має бути створений міжнародний трибунал. У його створенні Британія, як і у військовій допомозі та запровадженні санкцій проти РФ, є провідною державою.

Наразі, зазначив президент, українські воїни опановують у Британії західні танки. Зокрема, ті, які Британія виділяє для української армії - і які допоможуть звільнити нашу землю.

Він наголосив, що реальністю майбутнього стане світ, який не має страху перед агресором і здатен перемагати.

Щодня, зауважив Зеленський, Україна платить за наближення перемоги найціннішим - життями наших Героїв, які намагаються захистити та врятувати якомога більше життів українців щодня.

Він додав, що збирається зустрітися з королем Великої Британії Чарльзом ІІІ.

"Це буде дуже важливий момент", - сказав Зеленський, нагадавши, що Чарльз підтримував Україну з 2014 року.

Зеленський вручив спікеру британського парламента шолом українського пілота-аса з надписом: "Ми маємо свободу. Дайте нам крила, щоб її захистити".

За словами глави держави, цей шолом має стати символом нової коаліції - коаліції літаків: Україна потребує сучасних бойових літаків.

Зеленський нагадав, що Україна та Британія вже воювали разом проти зла - і мають досвід перемоги. "Не можу сказати, що після нашої перемоги не буде більше воєн. Це природа людини. Але в наших силах зробити так, аби перемагала краща частина природи людини", - наголосив президент.

"Покидаючи парламент сьогодні, хочу подякувати вам не лише за британський чай, а й за потужні британські літаки. До речі, вже майже 5-та вечора... Нехай живе король. І слава Україні!" - завершив промову президент.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...