Росія програє та перейшла до фази терору, сподіваючись на хаос та паніку в Україні, - офіцер ВМС США

Росіяни не розуміють, що війну, в принципі, програно і вони аж ніяк не зможуть перемогти Україну. Москва не взмозі нічого зробити перейшла до фази терору. Про це розповів капітан 1 рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах в ефірі програми "Попова" на телеканалі "Новий світ", передають Патріоти України.

На його думку, росіяни "починають просто кидати ракети, підривати, проводити диверсії, дезінформацію, тероризувати населення. Росія перейшла у цю фазу". Гаррі Табах нагадує – війна почалася з однієї причини. А сьогодні Кремль називає зовсім інші цілі. "Зрештою, Росія зрозуміє, що вона не може завоювати Україну, вона не може її окупувати, не може знищити", – переконаний капітан 1 рангу ВМС США у відставці.

"Вони просто хочуть, щоб тут був хаос, щоб народ був незадоволений, щоб були біженці, щоб люди сварилися один з одним, щоб звинувачували владу, що вона не може їх захистити. Адже "фахівці" кажуть, що ППО є, навіть більше, ніж потрібно. А ракети падають, гинуть діти, громадянське населення", - зазначив Табах.

На його думку, росіяни не розуміють, що українців це лише гуртує і більше злить. Тим часом за його словами, Захід дуже повільно надає допомогу Україні. "Німці начебто почали ворушитися. Сполучені Штати начебто почали ворушитися. Але це "ворушіння" вже триває чотири місяці", – зазначив Табах.

Капітан ВМС США у відставці також розкритикував повільні темпи надання ленд-лізу. А для того, щоб Україна змогла перейти в контрнаступ, їй необхідна достатня кількість ППО та військових літаків. "У наступ неможливо перейти або згубно переходити, поки ви не придушите ворога в небі. Коли ви матимете перевагу в небі, тобто будуть літаки-винищувачі, бомбардувальники, штурмовики. І доки у вас не буде ППО, яке обіцяють Німеччина та США, не можна замислюватися про витіснення ворога зі своєї території", – вважає Табах.

"Поки я не побачу, що українці озброєні і мають все, що їм потрібно, і поки вони не почнуть контрнаступу та гнати цю мерзоту зі своєї території, це просто розмови. Я бачу, що українці б'ються з останніх сил, але справжньої допомоги, окрім обіцянок: "ось зараз, зараз, зараз", поки що немає", – зазначив Гаррі Табах.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...