Росія регулярно отримує від Китаю обладнання для війни проти України, - звіт Пентагону

РФ закуповувала в Китаї продукцію подвійного призначення та другорядні предмети військового призначення для російських військових, зокрема стрілецьку зброю, запасні частини, навігаційне обладнання, навігаційне обладнання та захисне спорядження. Про це йдеться в доповіді Пентагону про політику Китаю, в якій посилаються на дані російської митниці, передають Патріоти України.

За даними звіту, Китай намагається збалансувати стратегічне партнерство з Росією, при цьому уникаючи репутаційних чи економічних витрат, які могли б виникнути у випадку постачання зброї. При цьому досі офіційні особи Китаю публічно заперечували надання будь-якої летальної допомоги Росії.

У звіті зазначається, що нерегульований ринок комерційних дронів в Китаї дозволив російським військам регулярно закуповувати малі дрони та безпілотники для ведення війни проти України. У період з березня 2022 по 2023 рік китайські фірми експортували безпілотників та компонентів до них на суму понад 12 мільйонів доларів.

При цьому у Пентагоні зазначають, що китайсько-російські відносини «все ще забарвлені прихованою напруженістю і стратегічною недовірою» через уявлення Пекіну про те, що могутніша Російська імперія та Радянський Союз історично користувалися слабшим Китаєм.

Незважаючи на нормалізацію китайсько-радянських відносин, Китай все ще з підозрою ставиться до намірів Росії. Зазначається, що Китай обмежено підтримував вторгнення Росії в Україну. Пекін намагався підтримувати тісні зв’язки з Москвою, при цьому подаючи себе як відповідальну державу, яка зберігає нейтралітет.

Через це, за даними аналітиків, Китай повторює російські наративи, якщо вони збігаються з критикою США, але утримується від засудження дій Росії чи використання слова «війна» для їх позначення, при цьому співпрацюючи з Росією на міжнародних платформах, зокрема в ООН чи БРІКС.

Раніше The Telegraph у своєму розслідуванні повідомляв, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну російські компанії отримали десятки тисяч засобів для війни з Китаю. Йдеться про компанії, які виробляють ракетні установки, бронетехніку і стратегічні бомбардувальники. Зазначалося, що крім прямого постачання військового обладнання та матеріалів, Китай також може здійснювати постачання сировини до Росії через треті країни.

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Є шанси на перемогу? Підтримка Гарріс американцями з початку місяця зросла на 11 пунктів, - опитування WSJ

субота, 27 липень 2024, 21:46

Підтримка Гарріс серед зареєстрованих виборців різко зросла з 35% на початку місяця до 46%, що на 11 пунктів вище, ніж раніше, однак Трамп все ще попереду. Про це інформує The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Згідно з новим опитуванням,...