Росія розгорнула нову дивізію у прикордонному з Україною військовому окрузі

Танк Т-90А та бойова машина БМП-3 зі складу 20-ї дивізії ЗС Росії Фото: міноборони Росії

Росія розгорнула нову мотострілецьку дивізію у прикордонному з Україною військовому окрузі, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу «Южного военного округа».

Нове військове з’єднання отримало назву «20-я мотострелковая дивизия». До 2009 року у російські армії вже існувала дивізія з цим номером, але після реформи її скоротили до бригади з назвою «20-я гвардейская отдельная мотострелковая бригада».

Пункти постійної базування нової дивізії розташовані у Волгоградській області.

На базі бригади у місті Волгоград будуть розгорнуті військові частини:

  • «255-й гвардейский мотострелковый Сталинградско-Корсуньский Краснознамённый полк имени генерал-полковника М. С. Шумилова»
  • «944-й гвардейский самоходный артиллерийский Черновицко-Гнезненский Краснознамённый, орденов Суворова и Богдана Хмельницкого полк»
  • «358-й гвардейский зенитный ракетный Прикарпатско-Гнезненский орденов Кутузова, Богдана Хмельницкого и Красного Знамени полк»
  • «487-й отдельный противотанковый артиллерийский дивизион»
  • Бронетехніка зі складу 20-ї дивізії ЗС Росії

    Окремий танковий батальйон колишньої «56-й десантнто-штурмовой бригады» переведений під Волгоград та перейменований у «428-й отдельный танковый Бобруйский ордена Ленина Краснознамённый ордена Суворова батальон» та так само введений у нову дивізію.

    Відомо про розгортання на території бази колишньої «56-й десантнто-штурмовой бригады» у місті Камишин мотострілецького полку під іменуванням «242-й гвардейский мотострелковый Залещицкий ордена Ленина Краснознамённый орденов Суворова, Кутузова и Богдана Хмельницкого полк».

    Мотострілецький полк має отримати на озброєння бронетранспортери БТР-82А.

    Напередодні батальйонні тактичні групи одного зі сформованих мотострілецьких полків дивізії розпочали двосторонні тактичні навчання.

    Маневри відбувались в умовах дії засобів радіо-електронної боротьби з приданими групами контрснайперської боротьби на полігоні Прудбой у Волгоградській області.

    "Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

    п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

    Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

    Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

    п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

    У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...