"Росія розпочала реорганізацію сил по всьому фронту": Окупанти готують новий наступ на Україну

Росія готується до великого наступу на початку літа, а, можливо, й швидше. Наразі важко спрогнозувати, як розвиватимуться події. Таку думку висловив очільник військової розвідки Естонії полковник Антс Ківісельг, якого цитує ERR, передають Патріоти України.

Ківісельг констатував, що російські окупаційні сили упродовж усього останнього тижня зберігали ініціативу в Україні, але, попри це, не досягли значних успіхів.

За його спостереженнями, у зв'язку із загостренням ситуації на сході України РФ почала використовувати більші бронетанкові з'єднання, але поки без особливого успіху.

"Росія розпочала реорганізацію сил по всьому фронту, кульмінацією якої може стати активізація бойових операцій найближчими тижнями", – сказав очільник естонської розвідки.

За його словами, Росія почала виведення з фронту частин, які тривалий час перебували в бою, також видно готовність до мобілізації. "Ймовірний новий наступ Росії вимагатиме мобілізації, до якої влада РФ підготувалася, але на цей час ми не можемо підтвердити, що він відбудеться найближчими тижнями", – додав він.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...