Росія розширює і модернізує свій ядерний арсенал, - міністр оборони США

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Москва "розширює і модернізує" свою ядерну зброю. Його коментарі прозвучали в той час, коли президент Росії Володимир Путін продовжує погрожувати всьому світові використанням ядерної зброї. Про це пише Sky News, передають Патріоти України.

"Росія також модернізує і розширює свій ядерний арсенал. І поки Кремль продовжує свою жорстоку та нічим не спровоковану війну проти України, увесь світ став свідком того, як Путін займається вкрай безвідповідальним брязканням ядерною зброєю", - сказав Остін.

Погрози РФ ядерною зброєю

З початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого Росія вже не раз погрожувала застосуванням ядерної зброї. Нещодавно стало відомо, що ще навесні 2022 року російські офіційні особи обговорювали можливе використання ядерної зброї проти України.

Нещодавно, 7 грудня Путін заявив, що "загроза ядерної війни зростає". При цьому він також уточнив, що Росія не буде першою використовувати ядерну зброю.

Проте вже 9 грудня Путін допустив, що Росія може розглянути питання про офіційне включення у свою військову доктрину нанесення першого превентивного ядерного удару з метою роззброєння противника.

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...