"Росія розвалиться, це вирок": Жорстока боротьба за владу після Путіна зруйнує недоімперію, - Foreign Policy

Після відходу від справ російського диктатора Володимира Путіна, у країні-агресорці Росії почнеться жорстока боротьба за владу між крайніми правими націоналістами. Під час цієї боротьби РФ втратить залишки військового потенціалу і може розпастися, передають Патріоти України.

Таку думку висловив професор політології Університету Рутгерса в Нью-Йорку Олександр Мотиль у статті для видання Foreign Policy. Він зазначає, що ймовірність краху РФ наближається з кожним днем. На це впливає поєднання невдалої війни проти України і крихка та напружена система всередині Росії.

Мотиль наголошує, що після втрати влади Путіним за керування Росією почнеться жорстока боротьба між крайніми правими націоналістами. Вони захочуть зберегти авторитарну систему і відродити напівдемократичний рух, щоб припинити війну та реформувати РФ. Через таку боротьбу країна-агресорка втратить залишки військового потенціалу.

В умовах такої ситуації на Росію може чекати розпад. "Враховуючи величезні простори Росії, довгу історію неспокійних регіонів і численні неросійські етнічні групи, що є результатом століть імперських завоювань, єдиним сценарієм, який заслуговує на значну увагу, є дезінтеграція централізованого контролю та розпад", – вважає Мотиль. Тригером, який уже підштовхує Росію до розпаду, стала війна проти України. Адже ця війна показала слабкість Путіна і його держави, зазначає науковець.

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...

Ворога чекає лише смерть: Сирський показав відео знищення окупантів на фронті в Україні (відео)

четвер, 2 травень 2024, 11:27

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав відео знищення росіян на фронті в Україні, передають Патріоти України. Відео знищення ворога показав командувач Сухопутними військами Олександр Сирський. "Невпинна бойова робота Сил оборони України - вор...