"Росія сама є головним винуватцем масової загибелі своїх військових": Білий дім - про удар по окупованій Макіївці

У Білому домі, коментуючи удар по розташуванню ЗС РФ у Макіївці, заявили, що США не збираються " заламувати руки" через масові втрати в російській армії. Про це сказав офіційний представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, повідомляють Патріоти України.

За його словами, у масовій загибелі своїх військовослужбовців винна лише сама Росія. «Це війна. Вони (українці — ред.) зазнали вторгнення, і вонизавдають ударів у відповідь і захищаються. Російські солдати на цій території є законними цілями для українських військових дій, і крапка», — наголосив Кірбі.

Кірбі не став наводити американську оцінку російських втрат внаслідок удару. У новорічну ніч був завданий удар по будівлі ПТУ з російськими військовими.

Російський терорист Ігор Гіркін підтвердив інформацію про знищення сотень російських військових внаслідок ракетного удару по казармі ЗС РФ у Макіївці. Причиною таких величезних втрат він назвав те, що російське військове командування розмістило у тому ж самому будинку склад із боєприпасами, які здетонували внаслідок прильоту ракет РСЗВ HIMARS.

У Міноборони РФ визнали загибель 89 своїх військових у Макіївці та зазначили, що причиною стало масове використання особовим складом всупереч забороні мобільних телефонів.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...