"Росія ще восени почала повномасштабне вторгнення в Україну": Зеленський нагадав подробиці, на які не усі звернули увагу

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія ще восени 2021 року почала повномасштабне вторгнення в Україну. Про це він заявив в інтерв'ю в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

"Я б почав розмову про цей наступ із жовтня. Я так вважаю. Те, як ми готувалися, що відбувалося, які були меседжі, які були кроки перші економічні, фінансові, кібер-, блокування, дефіцит бензину, як це відбувалося, зменшення обсягів енергоносіїв тощо", - зазначив президент.

Він уточнив, що "почав би з вересня-жовтня". "Хоча, в принципі, справедливо починати з 2014 року, але про повномасштабне вторгнення, я вважаю, що все це й такий гібридний артобстріл почався ще восени", - пояснив Зеленський.

Нагадаємо, 31 жовтня 2021 року в американському виданні The Washington Post вийшла стаття, в якій йшлося про збільшення кількості російських військ і техніки поблизу кордонів України. Зазначалося, що ці маневри викликали серйозну стурбованість в урядових колах США і Європи.

Також на початку листопада 2021 року в західних ЗМІ почала з'являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною. У листопаді керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявляв, що Росія сконцентрувала біля кордону з Україною 92 тисячі військовослужбовців і готується до вторгнення в кінці січня-початку лютого 2022 року.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...