Росія штучно нагнітає ситуацію у Придністров'ї, є дві причини, - розвідка

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що Російська Федерація штучно нагнітає ситуацію у Придністров'ї. Рашистам це необхідно для того, щоб психологічно атакувати Україну. Також окупанти шукають шляхи розпорошення сил української армії, які захищають Донбас і південь країни. Про це повідомила пресслужба ГУР МО, передають Патріоти України.

Зазначається, що загарбники усвідомили відсутність успіхів у війні проти України та ефективність дій українських підрозділів. У зв’язку з цим командування рашистів намагається створювати зони нестабільності поблизу кордону України та видимість загрози нападу російських та проросійських бойовиків з території невизнаної ПМР.

Як оцінили експерти, чисельність реального боєздатного та вмотивованого особового складу російських військ у Придністровському регіоні не перевищує 300 осіб. Проте вони займаються охороною складів боєприпасів у селі Ковбасна.

Також понад половина усіх боєприпасів, що зберігаються там, вичерпали свій термін придатності й тепер не підлягають транспортуванню. Лише близько 7-8 тисяч тонн можуть бути використані, бо є справними.

Крім того, дві третини усієї бойової техніки на території невизнаної ПМР повністю або частково не боєздатна. Відремонтувати її там або відновити неможливо.

У ГУР зазначили, що Придністров’я може бути використано лише як плацдарм, на якому можуть бути налагоджені лінії постачання і забезпечення російських окупантів. Але така можливість з’явиться лише у разі створення сухопутного коридору з РФ через територію південних областей України.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...