Росія шукає "конституційне" вирішення проблеми захоплення Херсона, готують "референдум", - розвідка Британії

Для обґрунтування окупації Херсонщини Росія, з великою ймовірністю, вдасться до сфальсифікованого голосування, щоб забезпечити собі прийнятний результат, передають Патріоти України.

За оцінками британської розвідки, Росія швидше за все проведе псевдореферендум за приєднання в окупованому Херсоні, щоб спробувати легітимізувати свій контроль.

Розвідка згадує заяви маріонеткових посадових осіб щодо організації "референдуму" про приєднання до РФ до осені 2022 року. На її думку, затримання 28 червня мера Херсона Ігоря Колихаєва є спробою окупаційної влади придушити опір. Зазначається також, що масштабний збройний та мирний опір окупації на Херсонщині триває.

"Херсонська область найбільш повно потрапила під російську окупацію з лютого 2022 року, і якесь "конституційне" рішення для обґрунтування окупації, напевно, буде пріоритетною політичною метою для Росії. З великою ймовірністю РФ вдасться до сфальсифікованого голосування, щоб забезпечити собі прийнятний результат", - йдеться в огляді.

Як відомо, російські війська окупували більшу частину Херсонської області у березні 2022 року. Після цього, попри активний масовий спротив місцевого населення, росіяни почали формувати в області окупаційні адміністрації, запустили мовлення російських телеканалів, запровадили використання російського рубля нарівні з гривнею, анонсували відкриття великих російських банків та почали створювати центри видачі російських паспортів.

Представники російської окупаційної адміністрації неодноразово висловлювалися за входження Херсонської області до Росії, залякуючи місцеве населення репресіями та терором.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...