"Росія скидає 500-кілограмові бомби на місто": Військовий розповів, що відбувається в Авдіївці

Російська армія кожного дня скидає 500-кілограмові бомби на Авдіївку. Авіаудари не припиняються ні вдень, ні вночі. Ворог не має успіху і хоче завдати максимальної шкоди. Про це розповів Герой України, сержант 110 окремої механізованої бригади Ігор Тимощук в інтерв’ю кореспондентці ТСН Наталі Нагорній. передають Патріоти України.

Він каже, що не був в Авдіївці до повномасштабного вторгнення. Вперше військовий побачив місто в вересні 2022 року. Тоді, за його словами, воно було зовсім інакшим.

“Ми ходили навіть без бронежилетів, без касок ходили, переміщалися по Авдіївці на автотранспорті з включеними фарами. Хлопці, які були там трошки раніше за нас, казали, що навіть на центральній вулиці світло горіло. Йшла повномасштабна війна вже, а Авдіївка було освітлена кожного вечора. Було все добре. Зараз це небо і земля. Вона знищується, просто рівняється з землею”, — розповів Ігор Тимощук.

Позиції його бригади розташовані перед містом. Тобто в саму Авдіївку українські захисники не пустили росіян, каже військовий.

“І ми їх не пустимо. Тут багато авіаударів. Вони тривають постійно, кожного ранку до десятої години і після обіду. А під вечір або вночі ще десять прольотів важкої авіації. Це 500-кілограмові бомби, які просто скидаються на Авдіївку. Вони просто її знищують. Як знищили Мар'їнку чи Бахмут. У них немає успіхів. Вони просто хочуть завдати максимального критичного урону”, — розповів Ігор Тимощук.

Він вважає, що цивільні люди, які залишаються в Авдіївці, чекають на “рускій мір”. За його словами, українські військові намагаються взагалі з ними не контактувати.

“Навіть коли десь проїжджаємо, ми намагаємося, щоб поменше вони бачили, куди ми їдемо. Ми не впевнені в цих людях. Ті, хто виїхали звідти, це люди, які, я вважаю, хочуть український мир. І вони зробили вибір. Вони розуміють, що може в будь-який момент прилетіти, і можна лишитися життя. А ті, хто там сидять, мені здається, чекають ворога”, — каже військовий.

Сьогодні Авдіївка — це суцільні руїни, розповідає Ігор Тимощук. “Був житловий спальний район, дев'ятиповерхівки, 14-поверхівки. Вони просто знищені. Люди кинули свої домівки і росіяни просто знищили їх”, — каже військовий.

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...

"Уже не біля кордону": Росіяни хочуть перетворити два великих українських міста на "сіру зону", - майор Нацгвардії

понеділок, 20 травень 2024, 13:22

Країна-терористка Росія хоче перетворити Суми та Харків на «сіру зону», тобто іншими словами на "санітарну зону". Таку думку висловив ветеран російсько-української війни, майор Нацгвардії у відставці Олексій Гетьман в ефірі «Еспресо». Як припускає Геть...