Росія спробує активізуватися на Запорізькому напрямку у найближчі тижні: Селезньов дав тривожний прогноз


Військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі Radio NV перелічив ознаки того, що Росія може активізувати воєнні дії на півдні України, передають Патріоти України

Дмитро Лиховій, речник ОСУВ Таврія, каже, що ворог починає активно тиснути на наших оборонців — і тих, що діють на лівому березі Дніпра, і тих, що тримають під контролем острівці в дельті Дніпра. Тобто ворог намагається сформувати відповідний плацдарм, щоб повністю контролювати русло Дніпра.

З якою метою? Цілком ймовірно, що він знаходиться напоготові для реалізації певних планів, наприклад, на території Запорізької області. Незважаючи на те, що там тривалий час ситуація певною мірою стала, але ж комплект сил та засобів там чималий.

З чим це пов’язано? Чи вони знаходяться на етапі певних приготувань, чи вони не мають змогу реалізовувати ці плани? Я все ж таки думаю, що варто чекати від Теплинського та офіцерів його штабу певних неприємних рішень, а отже активізація ситуації саме на запорізькому напрямку може стати неприємною несподіванкою для українського Генерального штабу.

Ще один фактор, який може сприяти інтенсифікації бойових дій на території Запорізької області, це фактор погодних умов. За умов осінніх злив воювати і використовувати бронетехніку на території нашої Донецької області фактично неможливо — суцільна багнюка, на яку перетворюються не лише наші поля та лани, а і грунтові дороги, не сприяє активному застосуванню бронетехніки.

На півдні нашої країни, зокрема на території Запорізької області, грунти більш стабільні і, найімовірніше, вороги будуть цим фактором користуватися для того, щоб бодай під час осінньої кампанії активно застосовувати свою бронетехніку, щоб докорінно змінити ситуацію на цій ділянці фронту.

Задіяли більше танків і БМП: Окупанти поспішно атакують позиції ЗСУ під Харковом

середа, 18 вересень 2024, 9:58

Російське командування кидає у бої на Харківському напрямку все більшу кількість бронемашин різних типів. Метою ЗС РФ може бути намагання відбити території, які вони втратили завдяки діям 3-ї окремої штурмової бригади (3-тя ОШБр). Крім того, росіяни по...

Така вибухова хвиля? У Тверській області РФ, де палає склад боєприпасів, зафіксували майже 20 землетрусів

середа, 18 вересень 2024, 9:55

У Тверській області Росії після того, як безпілотник влучив у склад боєприпасів, зафіксували 18 землетрусів. Про це повідомляє VolcanoDiscovery, передають Патріоти України. Серія землетрусів розпочалася вже о близько 4-й годині за місцевим часом у ніч ...