Росія спробує захопити Одесу в 2023 році. Захід вживатиме заходів, щоб зірвати такий сценарій

Кремлівська верхівка розраховує не лише втримати захоплені території. Вона все ще вірить, що зможуть захопити нові міста.

Наступальні дії росіян завдяки зброї партнерів та майстерності ЗСУ починають захлинатися. Втім, ворога це не зупиняє, він продовжує намагання окупації нових територій та будує такі ж плани на майбутнє.

Деякі західні чиновники вважають, що російські окупанти не відмовилися від ідеї захоплення Одеси та відрізання України від Чорного моря. Першочергова спроба ворога втілити цей план провалилася, але він не збирається опускати руки та відмовлятися від своїх намірів.

Наступного року українці можуть зіткнутися із ще одним серйозним наступом. І ми маємо зробити все для того, щоб дати Україні не лише якнайбільше потужної зброї, а й навчити тисячі їхніх військових, щоб будь-які спроби росіян просунутися зазнавали моментального краху,– сказав чиновник.

Він переконаний, що шалений опір, який чинить Україна, та майстерність та героїчність ЗСУ можуть дозволити дуже сумніватися у тому, що росіяни зможуть захопити Одесу навіть якщо визначать це своїм головним завданням та кинуть на втілення плану всі сили.

На Заході переконані, що попри гучні заяви потужність росіян та їх спроможності з кожним днем зменшуються, натомість ЗСУ ще не перебувають на вершині своїх можливостей.

Керченський міст підірвали твердим ракетним паливом в еквіваленті 10 тонн тротилу – російські ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:32

Для підриву Керченського мосту у жовтні 2022 року використовувався саморобний вибуховий пристрій потужністю, еквівалентною 10 тоннам тротилу. В його основі було тверде ракетне паливо, заховане у бобіни поліетиленової плівки. Про це пише російський Коме...

Російські військовослужбовці показово увійшли на авіабазу США в Нігері, котрі вояки Пентагона вимушені залишити за вимогою місцевої хунти - Reuters

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:14

Російські військовослужбовці увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська. Про це у четвер, 2 травня, повідомляє Reuters з посиланням на анонімного високопоставленого представника американського оборонного відомства. За його слова...