Росія спирається на три країни для продажу нафти до заборони ЄС, - Bloomberg

Країни, які допомогли Москві зберегти експорт сирої нафти після її вторгнення в Україну, "повертають" російську нафту на ринок. Одну з головних ролей в цьому процесі грає Туреччина. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.

Помітне збільшення обсягу нафти на танкерах, яким ще належить позначити кінцевий пункт призначення, ускладнює завдання контролю за експортом з Росії, але більшість цих суден виявляються в Індії та Китаї. За останні тижні фіксується стійке зростання сукупного потоку російської нафти до Туреччини, Китаю та Індії.

Поставки в ці країни досягли піку в 2,2 мільйона барелів на день в червні. Місяць тому ця цифра знизилася приблизно на 350 тисяч барелів на день. Проте, поставки в Туреччину зросли до найвищого рівня за рік. Крім того, танкери з вантажем в більш ніж 40 тисяч барелів не вказали свій пункт призначення.

Надходження до військової скарбниці Кремля від експорту сирої нафти збільшилися на 9 мільйонів доларів до 134 мільйонів. Середній дохід за останній місяць збільшився на 2 мільйони доларів до 145 мільйонів доларів.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...