Росія стягує резерв до Запоріжжя через успішні контратаки ЗСУ, - ISW

Російська армія стягує свої резерви до району Запоріжжя через успішні контратаки ЗСУ на цій ділянці. Про це повідомляє американський інститут вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

За інформацією військових аналітиків, ЗС РФ, зокрема, направили підкріплення на лінію Дніпрорудне-Василівка-Оріхів. Таке зосередження живої сили та техніки в Запорізькій області в ISW пояснюють спробою Росії утримати Мелітополь та завадити українським військовим звільнити місто.

Локальні українські контратаки продовжують відкидати російські війська вздовж кордону Херсонської та Миколаївської областей. Так, у найближчі тижні ЗСУ будуть ще ближче до Херсона, наголошують у ISW. Водночас окупанти продовжують зміцнювати свої оборонні позиції вздовж усієї південної осі.

Паралельно з цим російські війська продовжують завдавати ракетно-артилерійських ударів по населених пунктах Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської та Одеської областей.

Також окупанти продовжують підготовку до наступу на Слов'янськ. А проте, стягнутої сюди артилерії поки недостатньо для просування росіян у межах Сєвєродонецька, кажуть американські аналітики.


У зведенні уточнюється, що ЗС РФ можуть обстрілювати окуповані території Донецької області з артилерії під українським прапором, щоб приглушити проукраїнські настрої та досягти лояльності місцевого населення. Так, аналітики підтверджують свої раніше припущення про те, що обстріл Донецька проводився з окупованих територій, хоча російська влада покладала відповідальність за атаки на Україну.

Такі дії можуть спрямувати на активізацію мобілізації мешканців захоплених регіонів, наголошують аналітики.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...