Росія стягує військову авіацію на аеродром у Липецькій області (фото)

Росія нарощує сили військової авіації на аеродромі Липецьк-2 у Липецькій області. Кількість винищувачів та бомбардувальників на аеродромі збільшилася вдвічі порівняно з кінцем березня. Про це свідчать супутникові знімки, що є у розпорядженні "Схем", повідомляють Патріоти України.

Наразі там перебувають понад 30 військових літаків. Аеродром Липецьк-2, підпорядкований Міноборони РФ, активно використовується для військових цілей російської армії. Зокрема, у Повітряних силах ЗСУ журналістам повідомили, що з цього аеродрому армія РФ атакує українські міста у східному напрямку.

Згідно з супутниковим знімком за 11 квітня, російські військові літаки розташовані одразу на двох парковках. За словами військових експертів, яким журналісти показали знімки, на них видно шість важких багатоцільових високоманеврених винищувачів Су-27, 14 винищувачів-бомбардувальників Су-30 або Су-34, 10 бомбардувальників Су-24 та ще чотири неідентифіковані борти.

Аеродром Липецьк-2, 11 квітня. Фото: Схеми.Порівняно зі знімком від 27 березня, тоді на цій частині аеродрому було вдвічі менше літаків. Борти займали лише один паркувальний майданчик. За допомогою військових експертів вдалося розпізнати 10 винищувачів Су-27 та шість винищувачів типу Су-25.

Аеродром Липецьк-2 27 березня та 11 квітня. Фото: Схеми.На другій частині аеродрому, за супутниковим знімком від 27 березня, літаків не було взагалі.

Аеродром Липецьк-2 27 березня та 11 квітня. Фото: Схеми.Аеродром Липецьк-2 – у переліку тих аеропортів, які активно використовуються армією РФ у війні проти України. Цьому аеродрому, як зазначено на офіційному сайті, надано 1 клас державної авіації. Підпорядковується Міноборони РФ.

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...

"Ворог почав наступальну кампанію ще в жовтні минулого року": Селезньов дав прогноз, скільки часу триватиме активний наступ РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:53

Росія буде потужно атакувати на різних ділянках фронту ще приблизно тиждень або два. Про це заявив "Еспресо" колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов. За його словами, зазвичай масштабні наступальні операції можуть тривати в...