"Росія свого часу вивела всі свої підрозділи": У ДПСУ розповіли, чи є загроза з сусідньої Білорусі

Наразі у сусідній Білорусі перебуває певна кількість російських військ - це обслуговувальний персонал, який займається технікою. Ситуація на кордоні залишається контрольованою. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Росія свого часу вивела всі свої підрозділи, які проходили там навчання у підготовку, в межах ротації нових не завела. На території Білорусі залишається певна кількість російських військових, але це більше обслуговвальний персонал, який забезпечує обслуговування техніки", - пояснив Демченко.

За словами Демченка, підрозділи розвідки відстежують ситуацію на території Білорусі, щоб у разі загрози дати відповідь. "По кордону з Білоруссю ситуація не змінюється. По той бік (на території РБ - Ред.) ми не бачимо, щоб Росія мала якісь сили для того, щоб становити на даний момент загрозу", - наголосив він. Крім того, цей напрямок продовжують укріплювати: зводять інженерні укріплення по лінії кордону та фортифікації на прикордонних територіях.

"Знову у країні відважних": Президентка Європарламенту привітала українців, знаходячись на вокзалі у Києві (відео)

четвер, 9 травень 2024, 11:45

Сьогодні, 9 травня, до Києва з візитом прибула президентка Європейського парламенту Роберта Метсола. Європейська представниця прибула до столиці потягом. Про це Метсола повідомила у соцмережі Х, передають Патріоти України. Президентка Європарламенту та...

Чи буде наступ окупантів на Харків: Черник оцінив загрозу від угруповання ворога

четвер, 9 травень 2024, 11:30

Військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник вважає, що російські війська не мають достатньої кількості сил та засобів для проведення повномасштабного наступу на Харків. Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "Еспресо". За його словами, щоб штурм...