Росія у травні запустила по Україні понад 300 іранських дронів: У Британії назвали головну мету ворога

Протягом травня 2023 року Росія запустила по Україні понад 300 іранських дронів-камікадзе серії "Shahed". Це найінтенсивніше використання цієї системи озброєння на сьогоднішній день. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії із посиланням на дані своєї розвідки, передають Патріоти України.

Там припускають, що Росія запускає так багато "Шахедів", намагаючись виснажити запаси цінних сучасних ракет протиповітряної оборони України.

"Навряд чи Росія досягла особливого успіху: Україна нейтралізувала принаймні 90% БПЛА, що її атакували, використовуючи здебільшого свої старіші та дешевші засоби протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби", - зазначили в британській розвідці.

Також зазначається, що Росія, імовірно, намагалася встановити розташування українських військ далеко за лінією фронту та завдати по них ударів.

"Однак Росія залишається дуже неефективною у враженні таких динамічних цілей на великих відстанях через недосконалі процеси наведення", - додали в розвідці.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...