Росія в Оленівці могла застосувати термобаричну зброю, полонені загинули уві сні, - InformNapalm

У Міжнародній волонтерській спільноті InformNapalm заявили, що Росія в Оленівці могла застосувати термобаричну зброю. Військовополонених "азовців" спалили уві сні. Про це повідомляється в Telegram-каналі InformNapalm, передають Патріоти України

У спільноті зазначили, що Оленівка знаходиться приблизно за 15 км від лінії фронту, тому вражати ціль так близько рідкісними і дорогими ракетами GMLRS великої дальності, коли можна використовувати 105-мм артилерійські снаряди, які коштують близько 0,4% від ракети GMLRS, немає сенсу.

Водночас, утримання військовополонених так близько до фронту порушує статтю 19 Третьої Женевської конвенції, що робить це військовим злочином.

А Росія ніколи не хотіла повертати захисників Азовсталі в Україну, де їх зустріли б як героїв, але їх страта призведе до висунення звинувачень у воєнних злочинах і поставить під загрозу російських військовополонених в українських руках.

На опублікованих росіянами фото зафіксовано, що після удару зруйнована будівля з бетонної цегли з тонким жерстяним дахом залишилася на місці. Тобто вибух був настільки слабкий, що ліжка не зрушили з місця ані на сантиметр. Водночас вогонь завдав величезної шкоди.

Експерти наголосили, що остаточним доказом того, що це не була ракета GMLRS є відсутність ударного кратера. "Якби в Оленівку потрапила ракета GMLRS, то всередині не було б обгорілих... Вибухом би всіх розірвало, а не спалило заживо. Термобарична зброя спалює жертв, залишаючи тіла неушкодженими. Росія використовувала термобаричну зброю для спалювання військовополонених уві сні. Пошкодження будівлі та жертви від пожежі, а також відсутність кратера від удару та відсутність пошкоджень від вибуху підтверджують це", – пояснили вони.У спільноті також зазначили, що це було навмисне вбивство, як і в Катині.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...