Росія вдарила по Києву після паузи: Коваленко назвав головну мету ворога

Цієї ночі армія Російської Федерації здійснила комбіновану атаку на Київ та область: спочатку окупанти запустили Shahed, а потім - ракети. Росіяни здійснили удар по столиці після тривалої паузи. Чому РФ вдарила по Києву після паузи, в коментарі "РБК.Україна" розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

Експерт каже, що виникає цікаве запитання — чому росіяни атакували столицю України, адже "вони пересвідчилися неодноразово, що в Києві потужна ешелонована ППО". Втім, за його словами, Росія могла націлитися на Київ з кількох причин.

"Прорвати її (ППО — Ред.) важко. Особливо якщо завдавати удару обмеженим боєкомплектом, а він цього разу був таким. Тобто тут навіть і не йшлося про прорив ППО столиці. Тому цілком можливо, що це було випробування. Вони намагалися таким чином дізнатися, які із систем присутні зараз в Києві", — вважає Коваленко.

Він пояснив: ракети Х-101 збиваються всіма системами малого/середнього радіуса дії, які українські сили ППО використовують. Натомість знищити "Кинджал" може тільки Patriot або SAMP-T. "Можливо, вони таким чином намагалися з'ясувати місце розташування цих систем, або — чи не змінилися вони, чи взагалі вони зараз є біля Києва", — пояснив Коваленко.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...