Росія вдарила по Одесі крилатими ракетами з Каспійського моря: Подробиці щодо обстрілу та жертв (фото, відео)

Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що агресор випустив щонайменше шість крилатих ракет по Одесі, кілька ракет вдалося збити, передають Патріоти України.

"Щонайменше одна ракета впала і вибухнула. Влучили в житлові будинки. Вже точно відомо про одного загиблого. Він згорів у своїй машині на подвір'ї одного з будинків", – написав Геращенко у телеграмі.

Ворожі ракети потрапили в об'єкти інфраструктури. Також у командуванні "Південь" стверджують, що небезпека не минула.

Голова МЗС Дмитро Кулєба підтвердив, що був обстріл. "Єдина мета російських ракетних ударів по Одесі – терор. Росія повинна бути визнана державою-спонсором тероризму і поводитися з нею требв відповідним чином. Ні бізнесу, ні контактів, ні культурних проектів. Нам потрібна стіна між цивілізацією та варварами, які вражають мирні міста ракетами", - написав він у Твіттері.

Крім того, як припускає один із очевидців, біля якого впали уламки ворожої ракети, збили не лише в самому місті, а й за його межами. "Людям у городи потрапляли частини, мабуть, ракети, тому що вибух був дуже потужний", - додав місцевий житель.

Також, за попередніми даними, є приліт в інфраструктурний об'єкт міста. "Нам кажуть, що це може бути Х-101. Має характерні стрілоподібні крила. У "Калібра" прямі", - йдеться у повідомленні видання "Думська".

Також додали, що наразі проводиться евакуація мешканців будинку. Депутат Одеської міської ради Петро Обухов написав на своєму Telegram-каналі, що в Одесі впали крилаті ракети. "Нажаль є влучення в житлову будівлю. Що ще раз довело необхідність виконання правила двох стін", - додав він.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...