Росія вдарила ракетами по житловому будинку на Одещині: 14 людей загинуло, є постраждалі, серед них троє дітей (фото)

В Одеській області в ніч на п'ятницю, 1 липня, пролунали потужні вибухи - російські окупанти атакували регіон ракетами. Вони влучили у житловий будинок у Білгород-Дністровському району, де загинули 14 людей, щонайменше 30 отримали поранення, передають Патріоти України.

Інформацію підтвердив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram. Згодом у ДСНС опублікували кадри з місця трагедії.

"Одещина. Влучання ворожої ракети. На жаль, є загиблі. Подробиці – згодом", – написав він. За інформацією Оперативного командування "Південь", одна ракета влучила в 9-поверховий житловий будинок, де повністю зруйновано один під’їзд. "Триває розбір завалів і боротьба з пожежею у прибудованому до будинку магазині на площі близько 20 кв. м", – йшлося в повідомленні.

Друга ракета влучила в базу відпочинку в Білгород-Дністровському районі – там загорання не було виявлено, лише руйнування. Водночас постраждали люди.

В ОК "Південь" додали, що ракетний удар російськими військовими було завдано літаками стратегічної авіації із напрямку Чорного моря.

У ДСНС Україниуточнили, що внаслідок ракетного удару близько 01:00 п’ятниці, 1 липня, в селищі Білгород-Дністровського району відбулося часткове руйнування дев’ятиповерхового житлового будинку з подальшим загоранням прибудованого до нього магазину на площі близько 20 кв. м.

Станом на 06:00 через дії окупантів загинуло 14 і постраждало 30 осіб, зокрема три дитини. Підрозділи рятувальників з-під завалів дістали сімох постраждалих, серед яких троє неповнолітніх. Роботи тривають.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...