Росія вдарила ракетою по магазину на Харківщині - відомо про 48 загиблих

Російські терористичні війська вдарили по продуктовому магазину у Куп’янському районі на Харківщині. Внаслідок ворожої атаки вже відомо про 48 загиблих, повідомили президент України Володимир Зеленський та голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України.

Глава держави назвав удар показово жорстоким російським злочином та абсолютно свідомим терактом. "Станом на цей час відомо про більш ніж 47 загиблих. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких! Надається допомога пораненим…", - зазначив він.

Зеленський вчергове наголосив, що російський терор треба зупинити, а усі, хто допомагає Росії обходити санкції, - злочинці. "Усі, хто підтримує Росію досі, підтримує зло. Цей і подібні теракти потрібні Росії лише для одного: зробити свою геноцидну агресію новою нормою для всього світу", - додав він.

Глава держави також підкреслив, що Україна відповість терористам "абсолютно справедливо і потужно". Згодом голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов уточнив, що близько 13:15 росіяни обстріляли кафе та магазин у с. Гроза - там було багато цивільних людей.

За даними ОВА, наразі з-під завалів дістали тіла 48 загиблих людей, серед них хлопчик 6 років. "6 людей, в тому числі 1 дитина, отримали поранення. Медики надають їм необхідну допомогу. Рятувальні роботи на місці тривають", - додав він.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...