Росія веде наступ на п'яти напрямках і зазнає величезних втрат: Селезньов оцінив хід боїв і спрогнозував, чи зможуть ЗСУ втримати Бахмут

Росія веде наступ на п'яти напрямках і зазнає величезних втрат, – експерт

З кінця січня російські окупаційні війська ведуть наступ на п'яти основних напрямках фронту. Йдеться про Куп'янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський та Вугледарський. На цих напрямках росіяни залучили велику кількість сил та засобів. Про це виданню Оbozrevatel розповів військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

"Ми всі чекали на масштабний одномоментний наступ величезними силами та засобами, а за фактом із 25 січня наступ російської армії йде на п'яти основних напрямках російсько-українського фронту. Це напрямок на Куп'янськ, напрямок на Лиман, бої в районі Бахмута, в районі Авдіївки та на Вугледарському напрямку", – сказав він.

За словами Селезньова, в районі Вугледара окупанти зосередили особовий склад у кількості близько трьох бригад та п'яти полків. Вони вже кілька тижнів атакують українські позиції за підтримки артилерії.

При цьому успіху путінській армії досягти не вдалося. Навпаки, окупанти зазнають величезних втрат. Водночас експерт допускає, що, можливо, це лише перший етап масштабного наступу, так звана "розвідка боєм".

"Путінська армія дійсно використовує досить велику кількість резервів, ресурсів, атакуючи за п'ятьма напрямками, але говорити про те, що використано всі сили та засоби, я б, напевно, не став. Подивимося", – додав він.

Селезньов також розповів, що наразі продовжується перегрупування російських військових, накопичення сил та засобів на півдні Запорізької області й на території Луганської області.

"Найімовірніше, путінське угруповання й надалі тиснутиме на наші позиції в районі Куп'янська. На сьогодні не припиняються активні бойові дії й в районі Вугледара, Авдіївки, Бахмута. Росіяни поступово, буквально з коліс, накопичують ресурси та продовжують тиснути. Активніше почали використовувати штурмову авіацію, хоча вони чудово усвідомлюють усі ризики, пов'язані з використанням авіації на передньому краї. Українська армія має там досить щільну систему ППО, відповідно, російські літаки можуть перетворитися на попіл", – пояснив він.

При цьому Селезньов зазначив, що ситуація може загострюватися, зокрема, щодо Бахмута. "Питання не в тому, чи утримають наші позиції у самому місті. Набагато важливіше побачити, чи утримають наші дороги, які з'єднують Бахмут із великою землею. Від них залежить логістика українських гарнізонів у Бахмуті. Якщо цього не вдасться зробити, наші відходитимуть на інші рубежі та позиції за межами цього населеного пункту", – додав він.

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...