"Росія відходить від шоку": Жданов спрогнозував сповільнення контрнаступу на Харківщині

Український контрнаступ на Харківщині найближчим часом сповільниться, а у якийсь момент він взагалі зупинеться. Це неминуче. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, зупинка контрнаступальних дій точно буде, адже армія не може постійно атакувати. Суспільство повинно бути до цього готовими.

Між тим, Жданов наголосив, що ЗСУ вже зробили величезну роботу із розширення нашого тилу. Зараз необхідно закріпитися на деокупованій території та організувати там оборону, адже РФ точно намагатиметься відповісти на ганебну поразку.

"Росія потроху починає відходити від шоку. Зараз ми бачимо спроби зібрати деяке військо та спробувати завдати контрудару. Зможуть вони, чи ні, але потрібно до цього готуватися", - зазначив Жданов.

За його словами, в наступ пішли резервні сили України. Війська, які тримали оборону, залишилися на позиціях. Зараз наступальні сили необхідно вивести та перегрупувати, підтягнувши до нової лінії фронту основні боєздатні сили.

Існує ще один варіант підготування до другого етапу контрнаступу - накопичення сил. У такому разі наступальні дії вестимуть резервні сили до пікової точки. Потім вони відійдуть, а за ними зайде новий резерв.

"Якщо у нас така хвиля є - алілуя, ми підемо далі. Якщо такої хвилі нема - нам необхідна оперативна пауза, щоб перегрупуватися. Я думаю, що скоріше за все буде оперативна пауза для перегрупування. Тим паче, більшу частину Харківської області ми фактично зачистили. Я хочу сказати, що той успіх, якого ми досягли сьогодні, він вражає. Він дуже вражає", - зазначив Жданов.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...